Najboljše športne stavnice v Sloveniji v letu 2024:
Vodnik za stave na tekaške dirke

Najboljše športne stavnice v Sloveniji v letu 2024

Iščete najboljše stavnice v Sloveniji v letu 2024? Svet športnih stav se že davno ne vrti le okoli tradicionalnih športov, kot so nogomet, košarka in tenis. Dandanes lahko stavite na šah, e-športe, pikado, kerling ter druge manj znane športe. V zadnjem času so ogromno zanimanja pritegnile tudi stave na tekaške dirke, ki privabljajo športne navdušence z vsega sveta. Zaradi priljubljenosti maratonov, polmaratonov, trail dirk in drugih oblik teka imajo igralci na voljo ogromno tekaških tekmovanj, na katere lahko stavijo in navijajo za svojega favorita.

V nadaljevanju smo za vas pripravili vodnik za stave na tekaške dirke, kjer lahko:

 • Preberete koristne nasvete o stavah na tek
 • Odkrijete zanimive informacije o tekaških dirkah
 • Spoznate najboljše spletne športne stavnice
 • In mnogo več

Najboljše spletne stavnice v Sloveniji

Če tudi vi obožujete športne stave, je izbor prave športne stavnice ključ do pozitivne in prijetne igralne izkušnje. Pri izbiri najboljšega spletnega mesta zase je seveda treba upoštevati več dejavnikov, kot so ugled in zanesljivost stavnice, ponudba športov in stavnih trgov, konkurenčne kvote, načini plačila, moderna in funkcionalna spletna stran, kompatibilnost z mobilnimi napravami in drugi faktorji, ki bodo izboljšali vaše igranje. Ker je ponudba spletnih stavnic ogromna, imajo tudi izkušeni igralci pogosto težave pri iskanju pravega spletnega mesta zase. Vsem slovenskim ljubiteljem športa in stav zato priporočamo ogled našega seznama, kjer boste odkrili varne in licencirane stavnice, ki smo jih obiskali in preverili sami. Naša izkušena ekipa namreč obiskuje in ocenjuje spletna mesta s športnimi stavami v Sloveniji. Preden določeno stavnico uvrstimo na naš seznam, jo ocenimo po strogem kriteriju, kjer nam je najpomembnejša varnost igralcev.

Kako staviti na tekaške dirke?

Kot pri vsakem drugem športu tudi stave na tekaške dirke vključujejo napovedovanje rezultatov dirk in ustrezno polaganje stav. Ne glede na to, ali ste izkušen igralec ali pa začetnik, si lahko pomagate z našimi koristnimi nasveti:

Seznanite se z vrstami tekaških dirk

Najprej se seznanite z različnimi vrstami tekaških tekem, kot so sprinti, teki na določene razdalje, polmaratoni, maratoni in teki z ovirami. Hitro boste ugotovili, da obstaja cel kup tekaških prireditev, na katere lahko stavite. Ker pa se vrste dirk med seboj močno razlikujejo, se je potrebno seznaniti z vsemi dejavniki, ki bodo vplivali na vaše stavne strategije.

Spoznajte različne vrste stav

Pri vsakem športu ali športni prireditvi se lahko odločite za različne vrste stav, kar naredi igranje bolj razburljivo. Pri tekih lahko stavite na zmagovalca dirke, napoveste kdo se bo uvrstil na prva tri mesta, predvidite, ali bo določen tekač končal med prvimi tremi, določite zmagovalce dveh zaporednih prireditev ali pa se odločite za druge vrste stav, ki jih ponujajo tekaška tekmovanja.

Raziščite tekače

Raziščite in zberite podatke o nastopajočih tekačih, da boste na tekočem z vsemi pomembnimi dejavniki in spremembami, ki lahko vplivajo na rezultate dirke. Oglejte si nedavne nastope tekačev in zgodovino tekaških prireditev. Spremljajte zdravje in telesno pripravljenost tekačev ter bodite pozorni na aktualne poškodbe, saj pomembno vplivajo na tekačevo zmogljivost. Zavedajte se tudi, da se nekateri tekači boljše prilagodijo določenim terenom ali vremenskim razmeram.

Upoštevajte pogoje dirke

Pri stavah na tekaške dirke je potrebno upoštevati tudi stanje tekaške proge in pogoje za tek, ki se zaradi vremenskih razmer lahko hitro spremenijo. Pri tem upoštevajte vrsto in stanje proge, spremembe v nadmorski višini in morebiten vpliv vremena.

Analizirajte statistiko predhodnih prireditev

Analizirajte rezultate preteklih dirk, še posebej, če so potekale na podobnih progah. Oglejte si, kdo so bili najbolje uvrščeni in kateri atleti so negativno ali pozitivno presenetili na predhodnih prireditvah. Pozorni bodite tudi na strategijo, ki jo uporabljajo različni tekači na tovrstnih trasah, saj so nekateri boljši pri ohranjanju enakomernega tempa, drugi pa so močnejši v zadnjih trenutkih tekme.

Raziščite spletne športne stavnice

Preden začnete staviti, morate seveda izbrati ugledno in zanesljivo športno stavnico. Pomembno je, da vam izbrano spletno mesto ponuja stave na različne tekaške prireditve, bogato ponudbo stavnih možnosti in funkcionalno spletno stran, ki je uporabniku prijazna. Pri tem si lahko pomagate z našim seznamom, kjer vas čakajo varne in preverjene športne stavnice v Sloveniji.

Stavite in spremljajte dirko

Ko boste izbrali pravo športno stavnico zase, se registrirajte in položite svoje stave. Nato uživajte v napetem ogledu tekme in navijajte za svoje favorite. Številne športne stavnice vam ponujajo tudi stave v živo, kjer lahko stavite po začetku tekme, medtem ko tekmovanja poteka.

Najboljše športne stavnice ocenjene in pregledane leta 2024

Največja spletna stran za športne stave v Sloveniji IviBet
Najnovejša stavnica 20Bet
Stavnica z najboljšimi kvotami 22Bet
Stavnica z najhitrejšimi izplačili FezBet
Stavno mesto z najboljšimi bonusi N1 Bet
Najboljša stavnica za stave v živo Sportaza
Stran za športne stave z najboljšo aplikacijo Powbet
Stavnica z najvišjimi limiti 1Bet
Najboljša stavnica z Bitcoini Sportsbet.io

Katere načine plačila lahko uporabim v spletnih stavnicah?

V športnih stavnicah boste lahko plačevali s številnimi priljubljenimi načini plačila, s katerimi lahko izvajate varne depozite in izplačila. Vsaka zakonita stavnica, ki deluje z ustrezno licenco, na svoji strani namreč uporablja napredne varnostne sisteme in protokole za zaščito svojih obiskovalcev. To je recimo tehnologija šifriranja SSL, ki ščiti osebne podatke in bančne transakcije pred zlorabami in vdori tretjih oseb. V zakonitih spletnih stavnicah z licenco lahko tako brez skrbi opravljate pologe in izplačila denarja.

V športnih stavnicah v Sloveniji lahko uporabite:

 • Kreditne in debetne kartice - Visa, Mastercard, Maestro, Revolut
 • Elektronske denarnice - Skrill, Neteller, Payz
 • Kriptovalute - Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tether, Ripple in številne druge
 • Bančna nakazila
 • Predplačniške kartice - Paysafecard

Kako se registrirati v športnih stavnicah?

Ste na našem seznamu našli odlično spletno stavnico, kjer lahko uživate v bogati ponudbi športnih stav? Potem se morate samo še registrirati in ustvariti nov uporabniški profil. Vsaka stavnica ima sicer svoj proces registracije, vendar pa gre večinoma za enake postopke, ki se med seboj bistveno ne razlikujejo. Sledite našim preprostim korakom in hitro boste lahko uživali v najboljših športnih stavah:

 • V izbrani spletni stavnici kliknite na gumb za registracijo, ki se običajno nahaja v zgornjem desnem kotu.
 • Vpišite svoj elektronski naslov in izberite močno geslo.
 • V obrazec za registracijo vpišite zahtevane osebne podatke ter oddajte svojo prijavo.
 • Na svoj elektronski naslov boste prejeli e-pošto za potrditev uporabniškega profila.
 • Vaš profil za igranje bo aktiviran in začeli boste lahko z igranjem.

Zaključek

Stave na tekaške dirke že nekaj časa navdušujejo igralce z vsega sveta, saj se tekaška skupnost stalno razvija in ponuja raznolike dogodke za ljubitelje športa in stav. Nepredvidljivost, pestra izbira tekaških dogodkov, zgodbe posameznih športnikov, različni stavni trgi ter telesni in duševni izzivi, ki so del tekaških dirk, skupaj prispevajo k privlačnosti te oblike športnih stav. Na našem priporočenem seznamu lahko odkrijete najboljše športne stavnice v Sloveniji, kjer vas čaka pestra ponudba tekaških prireditev in stavnih trgov.