Svetovanje strokovnjakov frizerskega salona mitrilas

SVETUJEMO O PODALJŠEVANJU LAS IN PODALJŠKIH

Kako dolgo traja postopek podaljševanja las?

Postopek podaljsevanja je odvisen od tega, kako goste imate naravne lase. Če imate veliko las, potrebujete tudi precej lasnik vstavkov, saj le na takšen način ohranimo naravni videz in razmerje. Sam postopek podaljševanja traja nekje med uro in dvema, je pa zelo pomembna tudi sama tehnika »dodajanja« las.

Ali lahko podaljški poškodujejo naravne lase?

Podaljški nikakor ne poškodujejo naravnih las. Dejstvo pa je, da morajo biti vaši lasje v kar najboljši možni »kondiciji«. Vsekakor je dodajanje las nake vrste obremenitev za lastne lase, saj jim dodamo novo težo.

S podaljsevanjem žal ne moremo prikriti poškodovanih las. Svoje stranke vedno opozarjamo, da je potrebno podaljšane lase dodatno negovati, še zlasti česati z ustrezno krtačo večkrat dnevno. Tako so lasje čudoviti in zdravi.

Ali je potrebno med dvema podaljševanjema narediti premor ali se lahko takoj namestijo novi podaljški?

Premora ni potrebno naredit. Je pa postopek malce bolj dolgotrajen, saj je potrebno odstraniti stare podaljške in namestiti nove.

Kako dolgo lahko nosimo ene podaljške?

Čas »nošenja« podaljskov je odvisen od večih dejavnikov. Predvsem od debeline vaših naravnih las, od tega kako hitro vam rastejo lasje, gostote podaljskov ter predvsem in zopet od tega kako skrbni ste pri negi las. Pomembno je nameč kako jih negujete in oblikujete (je to fen, ravnalec za lase, krtača… ).

Načeloma pa lahko govorimo o priporočljivi dobi nekje do 6 mesecev. V tem času so sami spoji podaljškov še tako blizu lasišča, da lase lahko poljubno spnete v čop ali si privoščite kako drugo bolj drzno obliko pričeske.

Ali lasišče kljub podaljškom diha?

Lasišče z podaljski nima nikakrsne veze,saj se podaljski vedno nanašajo posredno od glave, tako da direktnega stika spoja z lasiščem ni. Lasišče lahko diha in ga z ničemer ne dražimo. Če je spoj v stiku z lasiščem, potem zagotovo pritrjevanje ni potekalo pravilno.

Ali lahko podaljške oblikujemo z ravnalnikom, kodralnikom in drugimi termalnimi pripomočki?

Tako lasni podaljški kot naravni lasje so primerni za mehansko obdelavo. Podaljški so kemično obdelani, impregnirani in pripravljeni za možnost termalne oz. Mehanske obdelave. Vendar stranke, ki imajo podaljške vedno opozarjamo na dejstvo, da brez uporabe produktov za termično zaščito las, podaljškom povzročajo veliko škode. Takšni lasje kaj kmalu postanejo suhi in lomljivi, kar pomeni da izgubijo sijaj in zdrav videz.

Ali je podaljške možno tudi barvati?

Strankam odsvetujemo barvanje podaljškov,saj se z oksidacijskim barvanjem poškoduje zaščitni kemični impregnacijski sloj na laseh. S tem se skrajša tudi življenska doba lasu. Lasje se hitreje izsušijo ter posledično lomijo in vozljajo. Zato imamo veliko barvnih odtenkov, med katerimi lahko izbiramo pri podaljševanju in izberemo primerno vašim naravnim lasem.

Kaj so prednosti podaljšanih las?

Prednost podaljšanih las vidimo predvsem v dolžini in dramatičnemu videzu, ki ga z dolgimi in gostimi lasmi lahko pričaramo. Takšno pričesko potem lahko poljubno oblikujete, spreminjate in se igrate z različnimi looki.

Podaljški so tudi cenovno dokaj ugodni in tako dostopni praktično vsem.

Vsekakor pa priporočamo tistim, ki imate redke in tanke lase, saj vam jih v dobri uri zgostimo in s tem dosežemo prijetno spremembo.

Ali imajo podaljški negativno plat?

Negativna plat je zagotovo slaba izbira in nanos podaljškov. Zaupajte zgolj strokovnjakom in se prepričajte koliko ima slednji izkušenj, predno se mu prepustite. S slabo izdelavo se lahko v trenutku razblinijo vaše sanje o lepih, dolgih laseh.

Poleg tega pa zopet opozarjamo, da je zelo pomembna nega podaljškov, ki potrebuje nekoliko več časa kot naravni lasje.

Ali menite, da se je bolje odločiti za podaljške, ki se le pripnejo na lase?

To je odvisno od želje stranke in samega namena. Podaljsevanje s čopki je zagotovo dolgotrajnejše, a za daljse obdobje.

Lasje, ki se le pripnejo, nimajo dolge zgodbe krasne dolgolaske. Gre za trenutno spremembo. Takšen način priporočamo predvsem za nastope, poroke, maturantkam in tistim, ki bi bile rade dolgolaske zgolj en večer.

Kakšna je nega las s podaljški?

Potrebno je uporabljati krtačo, ki je izdelana iz več različnih dolžin ščetin, da le te prodrejo čisto do lasišča in ne poškodujejo spojev. Izredno pomembno je razčesavanje las od glave do konice, saj tako preprečimo vozlanje las.

Priporočamo, da uporabljate hidratantne sampone, balzame in obloge za suhe oz. Barvane lase.

Las nikoli ne umivajte z glavo naprej,saj je pozicija podaljskov oz njihova namestitev v smeri rasti. Namreč vsako obračanje proti rasti lahko ponovno povzroči vozliče.

Lasišča in las ne masirajte in gnetite oziroma to naredite nežno in z občutkom.

Mokrih las ne krtačite, vendar jih posušite do vlažnosti in jih potem razčesite. Priporočamo tudi spreje za lažje razčesavanje.

V kolikor boste upoštevali nasvete, bodo vaši lasje zagotovo dolgo lepi iz zdravi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja